Portfolio Categories SIERADEN
-1
archive,tax-portfolio_category,term-sieraden,term-125,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

YVON VISSER

Yvon Visser volgde de opleiding Architectonisch Vormgeven aan de Rietveld Academie, waar ze in 1994 afstudeerde. Haar werk is veelzijdig en ambachtelijk.

 

De basis voor haar werk is vaak een voorwerp of een object uit haar verzameling. Ze speelt met de betekenis daarvan door deze van een geheel ander materiaal te maken en in een nieuwe omgeving te plaatsen. Zo kan de basisvorm van een huis terechtkomen in een ring of aan een ketting. Ze ziet edelsmeden als beeldhouwen in het klein. Haar in zilver uitgevoerde huisje als ring heeft ook een speciale behuizing voor wanneer u de ring niet draagt.

 

Walnoten, zaaddozen, of andere mooie vormen uit de natuur weten haar te inspireren tot bijzondere keramische objecten. Naast op zichzelf staande objecten, zijn er bijvoorbeeld ook mooie groente vaasjes waar je ook in huis een klein stilleven mee kunt creëren. Kommetjes voor een stijlvol kopje koffie of thee voert zij uit in subtiele op elkaar afgestemde kleuren en vormen.

 

CONTACT
06 30 21 74 76
yvonvisser@telfort.nl
www.yvonvisser.com

PAULA HUIZENGA

In mijn kunstenaarschap beoefen ik meerdere disciplines, voornamelijk keramiek, schilderen, sieraden maken en edelsmeden. Maar ook uitdagingen die zo nu en dan op mijn pad komen en buiten mijn eigenlijke arbeidsveld liggen, ga ik gretig aan. Zo heb ik kasten, een spiegel en vloeren ontworpen en gemaakt en ben ik af en toe betrokken bij de vormgeving van interieurs.

 

De ogenschijnlijke restricties die bijvoorbeeld materiaalkeuze, een vastomlijnde opdracht of een beperkt budget lijken op te leggen, prikkelen en motiveren mij juist om dwars te denken en geven mij vrijheid, die telkens weer tot onverwachte en verrassende resultaten leidt.

 

Tijdens al mijn werk en ondernemingen ontstaat er steeds een onmiskenbare wisselwerking tussen intuitie, spontaniteit en experiment enerzijds en onderzoek, observatie en kritische beoordeling anderzijds. De totale bevrijding van het denken die ik ervaar als mijn handen geheel hun eigen gang gaan vormt een contrapunt met het nemen van afstand en van schatting en beschouwing nadien. Daarbij zoek ik naar een evenwicht tussen ambachtelijke perfectie en de kracht van de spontane inval, tussen berekening en onbevangenheid, tussen het streven naar voortreffelijkheid van techniek en de toevallige schoonheid die kan ontstaan als gevolg van tekortkomingen. De dynamiek van die tegenstellingen is in al mijn werk zichtbaar en vormt mijn handschrift.

Ik nodig u uit het werk te bekijken.

 

CONTACT

paulahuizenga@upcmail.nl
www.huis-en-ga.nl