Nieuws
4313
page-template-default,page,page-id-4313,page-parent,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Van 7 oktober tot en met 12 november 2023: Nieuwe expositie! Thema ‘Architecture, Objects, Façades & Coincidences’. Met werken van Lloyd Klavier, Silvio Zangarini en Thomas Wildner.

Kunst en Cultuur van het Amerikaanse Continent van Mexico tot Chili. Op 30 September 2023, 13u-17u is de Finissage van deze tentoonstelling. Op 22 Juli 2023 is de expositie van 17 kunstenaars uit Zuid en Centraal Amerika feestelijk geopend met veel gasten, dansperformances, een pachamama ceremony. Een actuele en inspirerende galerie is een feit! Video van de opening is gemaakt door Nold Canon.
 
OPENING Nieuwste galerie in Amsterdam ‘INTUSSEN’, een open tuin
Galerie Intussen is de nieuwste culturele bestemming binnen cultureel Bedrijventerrein De 1800 Roeden, gelegen in Amsterdam West. De galerie streeft ernaar te fungeren als een toevluchtsoord voor zowel de Nederlandse als internationale cultuur, waarbij mensen van verschillende achtergronden worden samengebracht door het creëren van een ruimte waar kunst en cultuur dienen als middel voor dialoog. Deze ruimte is gebouwd voor mensen van alle kleuren, seksuele oriëntaties, religies en afkomsten. De belangrijkste missie van Intussen is het bieden van nieuwe kansen en een grotere zichtbaarheid voor diverse artistieke visies die verwaarloosd blijven in het bredere culturele landschap van de stad Amsterdam. Op deze manier is Intussen bedacht als een open tuin voor ondervertegenwoordigde gemeenschappen, waar hun ideeën naast elkaar kunnen groeien en bloeien. Het is onze hoop zaadjes te planten voor een nieuwe perceptie van het Amsterdamse culturele landschap dat inclusiever, veelzijdiger en speelser mag zijn.
Galerie Intussen richt zich op de nieuwsgierigen. Degenen die verlangen om te luisteren, te kijken, te ruiken en andere manieren van zijn te ervaren. Verscholen te midden van de weelderige groene omgeving van De 1800 Roeden, streeft Intussen ernaar een symbiotische relatie met de natuur te onderhouden. Geïnspireerd door deze natuurlijke landschappen maakt de galerie gebruik van deze achtergrond om boeiende installatiekunstwerken en optredens te creëren. Op deze manier stelt Intussen verder vragen over de relatie van mensen met het milieu en de duurzaamheid ervan. Met diep respect voor Pachamama, onze Moeder Aarde, draagt Intussen bij aan haar missie om een harmonieuze relatie met de aarde en al haar wezens te bevorderen.

Zaterdag 22 juli grootse opening met Kunst en Cultuur uit Zuid- en Midden-Amerika. 
Ter gelegenheid van de grote opening wijdt Galerie Intussen zich aan inzamelingsinspanningen ter ondersteuning van degenen die getroffen zijn door recente politieke repressie in Peru. De inaugurele tentoonstelling, met als thema Cultuur en Kunst uit Zuid- en Midden-Amerika, duikt in de collectieve belichaming en gedeelde emotionele ervaringen die diepgeworteld zijn in dit rijke culturele erfgoed. Door de lens van regionale identiteit en solidariteit wil Intussen de heersende onrechtvaardigheden in Zuid- en Midden-Amerika belichten en tegelijkertijd de diepgaande aard van collectief rouwen verkennen door middel van een meeslepende kunsttentoonstelling. Daarnaast streeft Intussen ernaar verbindingen te leggen tussen de politieke strijd in Peru, zowel binnen als buiten de regio, om wereldwijde solidariteit tegen politieke onderdrukking te bevorderen.

Binnen het kader van de tentoonstelling rijzen fundamentele vragen: Hoe rouwen we om onze vaderlanden ondanks de fysieke afstand? Hoe kunnen we collectieve lichamen voorstellen die generaties en grenzen overstijgen? Bovendien streeft Intussen ernaar om wegen te verkennen voor collectieve genezing te midden van dergelijke omstandigheden. Onze kunstenaars lieten zich inspireren door hun diverse culturele achtergronden om nieuwe vormen van solidariteit te bedenken in het licht van gedeelde pijn. Via hun artistieke projecten gaan ze op een transformerende reis van herinnering, erkenning en collectieve genezing.
Door deze vragen te stellen en dialoog aan te moedigen, initieert Galerie Intussen een diepgaande verkenning van de cultuur en sociaal-politieke dynamiek van Zuid- en Midden-Amerika. Op deze manier betrekt Intussen haar publiek bij de strijd van de Peruaanse bevolking en andere getroffen bevolkingsgroepen door politieke repressie, en biedt het nieuwe alternatieven voor herinnering en genezing die verankerd zijn in kunstzinnigheid en creativiteit.

Met werken en bijdragen van onder andere: Bea Secchia, Claudia Rivera, Cristina Flores, Pescoran, Damaris Bolio Rueda, Daniel Jacoby, Elizabeth De La Piedra, Javiera González, Luz Belen Mendizabal, Maria Elena Bautista, Mateo Vega, Michelle Mildenberg, Monet Barraza, Pablo Ponce, Sebastián Vásquez Cipriani, Sofía Alvarez Capuñay, Violeta Paez, Warmy Kuyen Collective.

Deze tentoonstelling is samengesteld door Maria Elena Bautista en Sebastián Vásquez Cipriani.

Expositie tot en met 20 september op afspraak te bezoeken.
Galerie Intussen, Joris van den Berghweg 101-113, Amsterdam

Noot voor de redactie:
Voor meer informatie, neem contact op met:
Sebastian Vasquez Cipriani (ENG) / 06-23470214
Maria Elena Bautista (NL) / 06-33316000