Natuur
479
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-479,page-child,parent-pageid-473,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Een van de belangrijkste wensen en voorwaarden van de eigenaren is de natuurlijke inrichting van het terrein.
Je kunt hier simpelweg genieten van de landschappelijke sfeer. In het groenplan is gestreefd naar zo veel mogelijk variatie en diversiteit. Er zijn diverse plekken gecreëerd die ruimte geven aan verschillende (soms bijna uitgestroven) inheemse diersoorten.

 

Om de fauna zo veel mogelijk kans te geven is er een extensief- en gefaseerd maaibeheer. Waar eerst een verwaarloosde rand populieren waaiden in de wind, is nu een breed gevarieerde partij met bomen geïntroduceerd. De onderbegroeiing omvat vooral inheemse soorten. Door het omringende water op een aantal plaatsen binnen het terrein te halen, is er nog meer mogelijkheid onstaan voor de natuur. Daarmee is het terrein ook aantrekkelijk geworden voor vogels en veel andere dieren

 

Inmiddels is er ook veel eetbaars te vinden in ons bijzondere stuk natuur. Ga op speurtocht naar de wilde rucola, koolzaad, vijgen, appels, peren, hazelnoten, rozebottels en bramen. Daarnaast wordt allerlei lekkers verbouwd in de moestuinen en is er zelfs een verborgen bijenkorf, waar al een paar potjes heerlijke honing uit is gekomen.

In de toepassing en de keuze van de materialen wordt gestreefd naar zo min mogelijk milieubelasting. De op het terrein aanwezige materialen worden zo veel mogelijk hergebruikt. In de constructie en indeling van het terrein wordt constant gestreefd naar een toegevoegde waarde voor de natuur.

 

De geluidswal van houten stammen. In de loop der tijd zal deze vergaan. Planten en dieren zullen deze ‘ muur’ koloniseren. De afscheiding wordt door de natuur opgenomen en gebruikt.

 

De auto’s worden geparkeerd in het ‘parkeerbos’. Als verharding van de parkeerplaats is geen gesloten verharding gebruikt. Binnen de verharding wordt de uitzaai van kruidachtige planten gestimuleerd. De parkeerdruk bepaalt waar planten zich kunnen ontwikkelen en waar niet.

 

Het Amfitheater is op een zeer speciale manier gebouwd: een spouwmuur voor vleermuizen, gemetselde kieren en gaten voor de vestiging van grotere en kleinere dieren en de mogelijkheid voor planten om zich te vestigen tussen de voegen, maken van dit theater een waardevol, natuurlijk element.

Met je laptop in de boomgaard, vergaderen aan de waterkant of beeldhouwen in de open lucht. Dat is De 1800 Roeden. Je proeft meteen de sfeer van een broedplaats, wanneer je het terrein oploopt. Door het toepassen van een diversiteit aan beplanting, in combinatie met natuurlijke materialen, is er een terrein ontstaan dat een aangename rust uitstraalt. Het notenbosje, de heuvel, de bijenkorf, de moestuinen en de verborgen sluip-door-kruip-door paadjes nodigen uit om het terrein op diverse manieren te beleven. Een zeer inspirerende werkomgeving vinden wij zelf. De 1800 Roeden is spannend en rustgevend tegelijkertijd, het verveelt nooit!

EEN MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORDE PLEK OM IN RUST EN MET FOCUS TE KUNNEN WERKEN.