Portfolio Categories SCHILDERKUNST
-1
archive,tax-portfolio_category,term-schilderkunst,term-110,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.8,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

ANNIE SCHOTERMAN

De wereld is te interessant en te verontrustend om zomaar ongemoeid te laten.

 

Ik schilder, maak grafiek en bouw installaties. Dat wil zeggen; qua schilderen: olieverf, fresco al buono en aquarel. Zeefdruk is mijn grafische dicipline. De installaties bestaan uit o.a. ijzer, hout, stof. Wat ik probeer in mijn werk, is harmonie en lichtheid uit te stralen. Ook symmetrie blijkt in mijn werk vaak de uitkomst om orde in de chaos scheppen.

 

Mijn veelvuldige en langdurige verblijven In Italië hebben mijn intenties versterkt, vooral wat betreft de ‘lichtheid’ alsmede de oude culturen van de Etrusken , de Romeinen, maar ook de christelijke invloeden hebben invloed op mijn werk.

 

Inspiratiebronnen zijn vooral de wereld om mij heen hoe die zich manifesteert, de ‘grote’ politieke wereld, maar evenzo goed het dagelijkse ‘kleine’ om ons-heen-maatschappij. En in dit verlengde: de literaire en filosofische neerslag hiervan. Ik gebruik vaak teksten van dichters en filosofen als aanleiding om (series) werken of een installatie te maken. Inspirerend voor mij zijn o.a. Paul Celan, Kees Ouwens, Unica Zürn, Ingeborg Bachmann en de filosofen Peter Sloterdijk, Levinas, Spinoza.

 

CONTACT

annieschoterman@xs4all.nl
www.annieschoterman.com

BREIN ART

Titus Brein is sinds twee decennia fotograaf en schildert sedert een jaar of vijftien. Hij leeft voor zijn disciplines, en richt zich op het creëren van sterk beeldende kunst. Opgeleid als fotograaf (audiovisueel) aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg (1989-1992 ), beweegt hij zich nu vooral in het gebied van fotografie / new mixed media / photo phusion.

 

Na zijn opleiding aan de Academie ontwikkelt Titus in zijn fotografie verschillende foci; variërend van documentaires (veelal gebaseerd op ervaringen uit zijn reizen) tot catwalk/mode/portret, en van het meer zakelijke corporate/ editorial-fotografie tot autonome kunstfotografie. Zowel in zijn schilderwerk als fotografie kenmerkt Titus zich door een accent op authenticiteit, waarbij lijkt dat manipulatie en enscenering geen rol speelt. En wanneer het onderwerp hem tot enscenering dwingt, blijft de nadruk liggen op het bereiken van emotie, vorm en inhoud. In beide disciplines laat hij zijn kunstenaarschap gelden als ware hij een lens, vaak geslepen naar een visie van compositie, ironie en een glimp van humor. Naast kunst is hij een muzikant / gitarist, en rockte in veel bands, podia en landen. Als fervent kite-surfer beziet hij deze sport als een perfecte mix van kracht, techniek en natuur.

Achtergrond

Titus is zelf grootgebracht in een kunstenaarsgezin, hetgeen een grote rol heeft gespeeld in zijn eigen ontwikkeling als kunstenaar alsmede naar een bredere visie op het kunstenaarschap. Daardoor ving in zijn opvoeding het ambachtelijk schilderwerk reeds op zeer jonge leeftijd aan en heeft hij de mogelijkheden gehad aan zijn schilderwerk een eigen identiteit te ontlenen. Sinds zijn studie, werkervaringen en onderzoek is er duidelijk een synthese tussen bewegend en stilstaand beeld, muziek ( geluid ), fotografie, schilderen, en mixed media te herkennen in zijn werk. Een enkele masterclass van onder meer Sam Drukker laat zijn idee en techniek rijpen.

 

CONTACT

06 24 20 91 92
mail@titusbrein.com
www.titusbrein.com
FB /titus.brein