MAURICE VAN TELLINGEN
3445
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-3445,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

MAURICE VAN TELLINGEN

Drugs, oorlog, seks, sport, kunst, religie, ze bieden allemaal hetzelfde. Een parallelle werkelijkheid met een eigen logica, met eigen verbanden en regels die los van het alledaagse staan. Deze parallelle werkelijkheid geeft de mogelijkheid om te ontsnappen aan het dwingende tempo van de tijd, het geeft ons de overtuiging dat er meer is, het relativeert onze besognes, het inspireert, het confronteert ons met het andere, waardoor we onszelf beter kunnen definiëren, het geeft hoop en troost, het geeft ideeën en richtlijnen…….

 

Kunst die het alledaagse tot onderwerp heeft lijkt dan met zichzelf in tegenspraak. Maar in onze tijd van overvloed, waarin het nieuwe, het spektakel en het entertainment, de kick, de belevenis en het avontuur een doel in zichzelf zijn geworden, is het alledaagse een randverschijnsel geworden dat hoofdzakelijk vermeden wordt. En als dat even niet lukt dan maar met een zekere onwil wordt doorstaan.

 

Het alledaagse dat nog niet zo lang geleden de gewone ruimte was waarin we samen bij elkaar waren, is in korte tijd tot een ‘no go area’ geworden waar hooguit nog wat kinderen, huisdieren en zwervers zich ophouden. We begeven ons hoofdzakelijk van activiteit naar activiteit, voortdurend ondergedompeld in ‘bezigheden’. Altijd afgeleid verdwijnt het gewone uit het zicht. De realiteit heeft zich omgedraaid, het uitzonderlijke is de dagelijkse gang van zaken geworden, terwijl het gewone een vergeten en ontvolkte plek, een woestijn is geworden. En zoals de woestijn traditioneel de plek van bezinning en inkeer is, een plek waar de waarde der dingen gewogen wordt, zo gebruikt van Tellingen het gewone alledaagse om kunst te maken waarin de realiteit zich in al haar ongenaakbaarheid toont. Guur en kaal maar ook poëtisch schoon.

 

CONTACT

mauricevant@yahoo.com
www.mauricevantellingen.nl

FOTO’S
“TOILETTEN”, 2013 MDF, ALKYD VERF,LED LICHT, MP3 PLAYER, MET MUZAK. B.221-H.110-D.11 CM.

“WASMACHINE”, 2013 MDF, ALKYD VERF, LCD-MONITOR (DRAAIENDE WAS). B.60-H.75-D.27

“VOGELVOEDERHUISJE”, 2013 MDF, ALKYD VERF, PERSPEX B.65-H.40-D.45. (PERSPEX KAP)

LOKATIE

HAL B - Atelier 0.13

Category

BEELDENDE KUNST