MARTIJN VELDHOEN
3436
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-3436,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

MARTIJN VELDHOEN

Martijn Veldhoen studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam.
In 1991 begint hij te werken met video en zijn videoinstallaties zijn sindsdien te zien geweest op verschillende tentoonstellingen en screenings in de gehele wereld.

 

De projecten waar Veldhoen de laatste jaren aan heeft gewerkt, kunnen geïnterpreteerd worden als videoinstallaties, maar ook steeds meer als experimentele korte films. Hij werkt ook regelmatig aan monumentale kunstopdrachten; in 2012 realiseerde hij een tweetal opdrachten voor de gemeente Groningen.

 

Veldhoen werd 2x genomineerd voor een Gouden Kalf voor beste korte film tijdens het Film Festival in Utrecht en zijn werken kregen verschillende internationale prijzen op tentoonstellingen en festivals. In 2009 won hij de NPS GoShort award voor zijn korte film ‘RE-constructions’.

 

Zijn laatste project ‘Tijd en plaats, een gesprek met mijn moeder’ is een experimentele documentaire over tijd en plaats in het algemeen, en over zijn moeder en het familiehuis in het bijzonder. De film werd genomineerd voor verschillende prijzen en is inmiddels wereldwijd te zien geweest op verschillende filmfestivals.

CONTACT

info@martijnveldhoen.nl
www.martijnveldhoen.nl

LOKATIE

HAL B - OOST - ATELIER 1.02

Category

BEELD & GELUID